Saturday, March 27, 2021

OLIIVIFOCCACCIA

.


Alkuperäinen ohje Valio




7 ½
 dl







vehnäjauhoja
2 pussia (à 11 g)
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
4 dl
vettä
150 g
1 dl
vihreitä oliiveja

TARJOILUUN

100 g
rucolaa
10
aurinkokuivattua tomaattia
½ pkt (à 100 g)
parmankinkkua

OHJE

Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. 

Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.
  1. Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.
  2. Lisää joukkoon 100 g sulatettua Oivariini rasvaa. Vaivaa vielä hetki.
  3. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.
  4. Taputtele taikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperoituun tai voideltuun uunipannuun n. 25 x 30 cm. Paina pintaan puolitetut oliivit ja loppu Oivariini nokareina.
  5. Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
  6. Nosta valmiin leivän päälle tuoretta rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmankinkkua.
  7. Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.

RESEPTIN RAVINTOSISÄLTÖ / 100G

Energia
239 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g





No comments: