Sunday, April 4, 2021

KARITSAN ULKOFILE PANNULLA

KARITSAN ULKOFILE PANNULLA



Marinadi:

Kunnon loraus oliiiviöljyä

2 tl suolaa

3 murskattua valkosipulinkynttä (tai valkosipulirouhetta)

3 tl rosmariinia

2 tl mustapippuria rouhittuna

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Poista lihan päällä olevat kalvot. Valmista marinadi ja hiero se lihan pintaan käsin. Ideaali on antaa lihan maustua marinadissa vähintään pari tuntia, mutta hyvää siitä tulee suoraan paistettunakin. Lisää paistinpannulle öljyä ja nokare voita. Kuumenna pannua, kunnes öljy-voi seos vaahtoaa ja vähän ruskistuu. Pienennä levyn lämpötilaa. Laita liha pannulle kokonaisena. Paista n. 6 min kummaltakin puolelta. Lihasnesteiden pitää tulla vähän pintaan, joten tarkkaile paiston aikana. Jos haluat kypsemmän lihasta, anna paistua vielä pari minuuttia pidempään. Ota filee pannulta ja jätä folion alle vetäytymään n. 15 min.  Valmista sillä aikaa kastike lorauttamalla n. 1 dl punaviinia tai kuohukermaa suoraan paistinpannulle paistoliemen joukkoon. Anna poreilla kevyesti kasaan, kunnes hieman paksuuntuu Leikkaa file viipaleiksi ja tarjoa lisukkeiden kanssa. Pariisinperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa maistuu erinomaiselle! Loraus kastiketta lihan päälle kruunaa kaiken. - Käytin filettä vielä folioineen 150-200 -asteisessa uunissa noin 15 min eli loput ajasta, minkä uunijuurekset tarvitsivat kypsyäkseen. Valmistelin uunijuurekset ensin ja panin ne uuniin (200 astetta, 1 tunti) ja sillä aikaa, kun ne kypsyivät, kypsensin lihan. 

Alkuperäinen ohje www.lampurinkeittiossa.com 

No comments: