Sunday, April 4, 2021

UUNIJUUREKSET

 HELPOT UUNIJUUREKSET



1/2 juuriselleriä

1 palsternakka

3 porkkanaa

2 sipulia

1 kokonainen valkosipuli

1 kg punajuuria

2 tai useampi peruna

1/2 dl oliiviöljyä

1/4 tl mustapippuria

2 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia (maistuu ilmankin)

timjamia ja/tai rosmariinia, tai vaikka Provencen mausteseosta

Kuori juurekset ja sipulit. Punajuuret kannattaa kuoria vedessä, niin ei värjää käsiään. Paloittelussa käytin kertakäyttökäsineitä. Kuoriessa ne olisivat olleet hankalat, siksi vesiniksi. Keltajuuret ovat myös hauskoja, kannattaa kokeilla, jos niitä kaupasta löytyy! Ylipäätään juureksiksi käyvät mitkä vain, käytä omia suosikkeja tai kokeile jotain uutta!

Poista valkosipulista vain uloimmat kuoret ja halkaise se. "Ruusukkeet" tulevat pannun keskelle koristeiksi (joiden syöminen ei ole kiellettyä!)

Lohko sipulit ja juurekset.

Lado kasvikset levinpaperin päälle pellille.

Sekoita öljy ja mausteet kulhossa / mukissa tms, ja sudi juurekset seoksella. Käytä kaikki seos.

Paista juureksia 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Sopii liharuokien kanssa. Tehtiin pääsiäislampaan kaveriksi ja kaikki meni. 

Kunhan juurekset on kuorittu ja paloiteltu, tämä on myös vaivaton etätyöläisen lounas esim. broilerin kanssa, mutta jos aloittaa kuorimisesta ja paloittelusta, niin aikaa menee. Kaupan pakastealtaasta saattaa löytyä sopivia uunijuureksia, tai sitten voi ostaa keittojuurespussin tai pari vihanneshyllystä, ovat jo valmiiksi kuorittuja. 


No comments: