Sunday, April 4, 2021

KANA-KASVISSPAGETTI

KANA-KASVISSPAGETTI

 


*3
 k
pl
 k
ananrintafileitä (maustamaton)
 *
1
 
dl
 
kermaa jua
 *
1
 
dl
 
maitoa (tai 2 dl ruokakermaa)
 *
1/2
 
purjo
 *
1
 v
alkosipuli silputtuna
 *
1
 
pieni salottisipuli
 *
Loraus juoksevaa hunajaa
 *
2
 s
itruunaa (normaalikokoista tai yksi iso) ja vähän raastettua kuorta
 *k
esäkurpitsa (keskikokoinen)
 *m
ustapippuria ja merisuolaa myllystä maun mukaan
 *k
ourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
 *p
armesan-juustoraastetta pastan pinnalle
 *
1/2
 
tl
 k
urkumaa (värjää pastakastikkeen keltaiseksi)

Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa kananrintafileet n.2 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa n.1 cm viipaleiksi ja leikkaa ne edelleen 1 cm suikaleiksi. Pilko sipulit ja purjo. Ruskista pannulla kanapalat oliiviöljyssä, siirrä sivuun. Kuullota sipulit, lisää hetken päästä sekaan kesäkurpitsat. Kypsennä hetki. Sekoita kerma-maitoseos ja kaada sekaan kanan kanssa. Lisää hunaja, mustapippuri, ripaus kurkumaa ja suola. Purista sitruunamehu varovasti mukaan sekoittaen, ettei kastike juoksetu. Raasta sekaan hieman sitruunan kuorta. Tarjoile spagetin, parmesan juuston ja basilikan kera. - Jos pelkää juoksettumista, sitruunan voi jättää pois, tai raastaa valmiin kastikkeen päälle sitruunankuorta, esimerkiksi. - Kuvassa annoksen päällä on koristesuolaa, muuta suolaa ei lisätty.

Alkuperäinen ohje Soppa365, nimellä Sitruunainen kanaspagetti

No comments: