Sunday, February 28, 2021

VEGAANINEN AGRICOLA-RAAKAKAKKU

 POHJA

1,5 dl kaurajauhoa tai kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoa
200 gr tuoretta tai kuivattua taatelia
0,5 tlk kanelia
0,5 tlk kardemummaa
1/4 tlk vuori-, ruusu- tai merisuolaa
1–2 rkl vettä

Liota kuivattua taatelia tilkassa vettä pari tuntia. Voit korvata osan taateleista rusinoilla tai viikunalla.

Mantelijauhojen sijaan voit käyttää mantelijauhoja ja pekaanipähkinöitä yhteensä 2 dl.

TÄYTE

3,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl mantelijauhetta
1-2 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta, -uutetta tai 1 vaniljatangon siemenet
1,25 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
150–200 gr puolukkaa
Hitunen vuori-, ruusu- tai merisuolaa

Jauha pähkinät hienoksi jauheeksi. Liota sitten pienessä määrässä vettä jääkaapissa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Voit lisätä veteen myös puristettua sitruunamehua, mutta varo, ettei nestettä tule liikaa.

Kookosöljyn sijaan voit käyttää kaakaovoita ja kookosöljyä yhteensä 1,25 dl.


TEE NÄIN:

POHJA

Hienonna kaikki pohjan ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella murumaiseksi seokseksi. Lisää 1–2 rkl vettä, jos massa on liian jähmeää. Painele seos irtopohjavuoan (Ø18–22 cm) pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.

TÄYTE

Valuta pähkinöistä ylimääräinen vesi. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon. Käytä sauvasekoitinta, kunnes seos on tasaista. Lisää sitruunamehua saavuttaaksesi sopivan jähmeyden täytteeseen.

Jaa seos, laita 1/3 täytettä sivuun. Kaada 2/3 seosta pohjan päälle vuokaan. Laita pakkaseen odottamaan.

PINNALLE

Lisää jäiset puolukat jäljelle jääneeseen seokseen ja sekoita hieman sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa agavesiirappia. Tasoita puolukkatäyte kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Koristele puolukoilla.

Pakastunut kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Raakakakkua ei kypsennetä eikä raakaleivonnaisiin lisätä sokeria.

Ohje sivulta agricola.fi/agricolaleivos

No comments: