Tuesday, February 9, 2021

BANAANILETUT

Ainekset:
300 g banaania
3 kananmunaa
2-3 rkl vehnäjauhoja (voi korvata esim. mantelijauheella, Malla-ystävän vinkki! Tälläin letut ovat gluteenittomia.
1,5 tl leivinjauhetta

Banaaneiksi käyvät hyvin ylikypsiksi päässeet banaanit. Muussaa banaanit haarukalla, sekoita joukkoon kananmunat, lisää vehnäjauho ja siihen sekoitettu leivinjauhe. Paista pannulla rasvassa molemmilta puolilta. 

Alimmassa kuvassa opettelua. Kannattaa paistaa ohuita lettuja, koska paksut eivät niin hyvin hyydy ja kääntäminen onnistuu huonosti. Lettupannu oli myös ensimmäistä kertaa käytössä eikä induktiolieden ja valurautapannun yhteistoiminnasta ollut kokemusta. On todella ärhäkkä yhdistelmä! Mutta ne ylikypsät banaanit tulivat hyödynnettyä. 

(Induktioliesille on olemassa niille varta vasten suunniteltuja valurautapannuja, ja tämä oli juuri sellainen.) 

[Omalla liedellä paras lämpötila on 8, paistoaika 5 min. / puoli]

No comments: