Thursday, February 4, 2021

KUKKOA VIINISSÄ

Ainekset:

6 kpl broilerin paloja (rintaleikkeitä tai koipia tai paistileikkeitä tms)

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

3 rkl voita

75 g pekonia

250 g salottisipuleita tai tölkki hillosipuleita

1/2 - 1 purjo

2 - 3 porkkanaa

200 g tuoreita herkkusieniä tai muita sieniä

4 valkosipulinkynttä

5 dl punaviiniä

3 - 4 laakerinlehteä

1 tl kuivattua timjamia

tuoretta persiljaa päälle koristeeksi

Lisukkeeksi riisiä, villiriisiä, ohraa tai jotain muuta


Valmistus

Kuivaa broilerinpalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. 

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista silputtu pekoni ja sitten broilerinpalat parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan. 

Kuori sipulit (tai valuta hillosipuleista neste pois lävikössä).

Halkaise ja huuhtele purjo ja paloittele se. 

Puhdista herkkusienet ja halkaise, jos ovat kovin isoja. 

Kuori ja pilko porkkanat esim. lanteiksi (>lantti, siis kolikon muotoisiksi) tai suikaleiksi.

Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulit.

Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan tai uunivuokaan.

Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.

Anna ruuan hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä kypsäksi ja meheväksi, ainakin tunti, mieluimmin yli Katso, ettei pala pohjaan. Tai kypsennä uunissa 1 1/2 - 2 tuntia tai enemmän 150 asteessa. Nosta lämpötilaa, jos on kiire, mutta tämä ei ole hoppuruokaa! Kypsennysaika riippuu uunista ja vuuasta. Katso, ettei ruoka pääse kuivumaan; käytä foliota tai kantta. Tai jätä muhimaan aromipesään / haudutuspesään. Kunnon ranskalainen klassikko, jota voi helposti myös muunnella. 




No comments: