Saturday, February 27, 2021

Perinteiset mokkaruudut

 Paras mokkaruuturesepti.


Taikina:

2 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa

250 g voita tai leivontamargariinia

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 munaa

Kuorrutus:

75 g voita tai leivontamargariinia

3/4 dl vahvaa kahvijuomaa

6 dl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta


Ohjeet:

Aloita keittämällä vahvaa kahvia.

Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.

Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. OMASSA KIERTOILMAUUNISSA 180° JA 15 MIN.  (2024)

Valmista kuorrutus. Kiehauta kattilassa voi ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksuisen, yhä notkean kuorrutuksen.203k7

Levitä kuorrutus jäähtyneen levyn päälle. Koristele mokkapalat.

Leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

No comments: