Thursday, February 4, 2016

PAISTETTUA RIISIÄ JA KASVIKSIA



Raaka-aineet

4 dl keitettyä riisiä
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl kevätsipulia varsineen tai sipuleita
3 kpl valkosipulinkynsiä
150 g sekavihannesia (vihreäpapu, herne, porkkana) parsakaali, wokvihanneksia jos ei ehdi pilkkoa tuoreita
100 g maissia
2 kpl tomaatteja
½ dl pähkinöitä
2 kpl kananmunia
1 kpl lime
valkopippuria, fariinisokeria, soijakastiketta

Ohjeet

Hienonna valkosipuli ja kevätsipuli varsineen. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää maissi ja sekavihannekset ja paista hetki. Lisää riisi ja pilkotut tomaatit ja paista noin viisi minuuttia. Lisää pähkinät.

Siirrä riisit pannun toiselle sivulle ja riko kananmunat tyhjään päähän. Anna munien paistua hetki ja sekoita ne lastalla kokkeliksi. Sekoita munat riisin joukkoon ja mausta ruokosokerilla, soijakastikkeella ja valkopippurilla. Tarjoile limelohkon kanssa.
Alkuperäinen ohje muistaakseni Kotilieden keittokirjasta.

No comments: