Thursday, February 4, 2016

BURGUNDINPATAA Kotikokin ohjeella 1



4 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

500 g naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
1 kpl lihaliemikuutio
8 kpl pikkusipuleita
4 kpl valkosipulinkynttä
4 kpl laakerinlehteä
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 kpl porkkanaa
0,5 kpl purjo
200 g herkkusieniä
0,5 dl persiljaa

Ohjeet

Leikkaa paisti n.2-3cm kokoisiksi palasiksi ja ruskista palat pannulla rasvassa (pinnasta, ei siis tarvitse kypsentää kokonaan).Laita lihapalat pataan/kattilaan ja ripottele jauhot päälle. Lisää vesi käyttämällä se pannun kautta.Lisää punaviini, tomaattipyre, liemikuutio, sipulit kokonaisina, valkosipulit kokonaisena tai pilkottuna sekä mausteet persiljaa lukuunottamatta.Lisää porkkanat viipaloituna ja noin 10 min sen jälkeen purjo viipaloituna ja herkkusienet.Hauduta vielä 20-30 min. Lisää ennen tarjoilua kastikkeen päälle vielä tuoretta persiljaa silputtuna.

No comments: