Saturday, March 8, 2008

ENGLANTILAINEN HEDELMÄKAKKU

200 g voita ja 2dl sokeria vaahdoksi
4 munaa lisätään yksitelleen hyvin vatkaten
4 1/2 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta
100 g mantelirouhetta 2 dl rusinoita
250 g kuivattuja luumuja
1 tölkki (noin 100 g) vihreitä tai punaisia cocktailkirsikoita
100 g hillottua inkivääriä tai sukaattia
1/2 dl rommia tai konjakkia
luumut yms. leikataan pieniksi
kaikki yhdistetään

Paista 175 asteessa 1 tunti 30 min. (huom, mustapintaisessa vuoassa lyhyempi aika!) Valmista hedelmäkakku ainakin pari viikkoa ennen joulua, jotta sen maku olisi parhaimmillaan.

Ohje on äitini ruutupaperiohjeita, johon olen tarkentanut valmistusohjeita. Kuitenkin nämä omatkin ohjeeni taitavat edellyttää tekijältä perustietoja, kuten että leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin... tai käytettyjen lyhennysten tuntemista. Se taitaisi olla oman blogipostin aihe! Hedelmien pieniminen on kova työ, jjoka kannattaa jakaa useammalle tekijälle, samoin kuin vatkaaminen, jos sen tekee käsin. Laoset auttavat usein mielellään! Käytä saksia pienimiseen!

No comments: