Sunday, November 22, 2020

UUNIJUUREKSET

 Tämä on varmaan kaikkein helpoin uunijuuresten ohje, ellei sitten osta valmiiksi kuorittujaja pilkottuja juureksia. Sellainenkin tuote on varmaan keksitty!

Valmistus

1

Pese juurekset. Kuori ja lohko keltajuuret. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat.

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
perunaa
250 g
porkkanaa
2

Laita kasvikset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Vinkki: Hyödynnä satokauden raaka-aineita. Varaa neljälle ruokailijalle noin kilo kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia tai valkosipulia.


Ohje on Yhteishyvästä.

No comments: