Thursday, November 5, 2020

Suklaakakku levykakkupohjalla




 Sain kakkuohjeen ystävältäni, joka tapasi leipoa kakun joka viikonloppu, kun hänen poikansa kävi armeijasta lomalla. Sittemmin olen hukannut ohjeen, mutta ilokseni Kinuskikissan verrattomilta sivuilta löytyi levykakun ohje, jota olen nyttemmin käyttänyt. Se eroaa alkuperäisestä siten, että Kinuskikissan ohjeessa ei ole kahvia, jota alkuperäisen ohjeen mukaan lisättiin levykakkutaikinaan, ja jonka maku itse asiassa sopi kakkuun hyvin.

Levykakkupohja (Kinuskikissan ohje):

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan. 

Muunnostaulukko web-osoitteessa http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/ 

_____

Kostutukseen appelsiinimehua. Väliin kermavaahtoa (ja vanilliinisokeria), tai puolet rahkaa, puolet kermavaahtoa, ja banaanisiivuja. Päälle kermavaahtoa ja säilykemandariinin lohkoja. Tai suklaanappeja. Tai raastettua suklaata. Pähkinärouhetta. Mantelilastuja. Tai mitä nyt kukakin haluaa tai kaapista sattuu löytymään! Erittäin helppo ja nopea tehdä, ja maistuu varmasti! Täytettä ja päällisiä voi vaihdella maun mukaan loputtomiin. Kesällä vaikka tuoreita marjoja!

No comments: