Friday, June 12, 2015

Tomaatti - munakoiso - fetapasta

 Lähde: http://www.hs.fi/blogi/kielenvievaa/a1432606338717?ref=hs-art-ruoka-8
Katja Bäcksbacka, ruokatoimittaja, HS


Tomaatti-munakoiso-fetapasta
4 annosta
valmistusaika 30 min

1 pienehkö munakoiso (300 g)
4 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tl kuivattuja chilihiutaleita
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tlk laadukkaita säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esimerkiksi Mutti)
1 dl vettä
½ rkl sokeria
300 g pennepastaa
20 (kivetöntä) kalamataoliivia

Tarjoiluun:
150 g fetajuustoa ronskisti murennettuina paloina
kourallinen basilikanlehtiä
mustapippuria myllystä
(hiutalesuolaa)

 *Pilko munakoiso paloiksi, joiden koko on noin 2,5 cm x 2,5 cm. Kuumenna isossa paistinpannussa 3 rkl oliiviöljyä ja paista munakoisopalat öljyssä kauniin ruskeiksi. Kaada ruskistuneet munakoisopalat hetkeksi kulhoon odottamaan.
 *Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota öljyssä sipulipalat.
 *Lisää pannulle kuullottuneiden sipuleiden joukkoon chilihiutaleet ja balsamiviinietikka. Sekoittele minuutin tai parin ajan.
 *Kaada joukkoon säilötyt kirsikkatomaatit liemineen sekä ruskistetut munakoisopalat. Lisää myös vettä. Sekoita, mausta sokerilla. Jätä hautumaan miedolle lämmölle noin vartiksi.
 *Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeiden mukaan reilusti suolatussa vedessä.
 Lisää kastikkeen joukkoon oliivit. Valuta kypsä pasta hyvin. Sekoita kastike varovasti pastan joukkoon.
 *Annostele pastaa lautasille. Laita annoksen päälle runsaasti fetajuustoa, revittyjä basilikanlehtiä ja mustapippuria suoraan myllystä. Ota tarjoilupöytään myös hiutalesuolaa, jos joku syöjistä kaipaa lisää suolaisuutta annokseensa.

No comments: