Friday, June 12, 2015

Muskotilla maustettu ricotta-pinaattipiiras



Muskotilla maustettu ricotta-pinaattipiiras

Ruoka
Helsingin Sanomat
1 rasia voitaikinalevyjä
500 g tuoretta pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
200 g ricottajuustoa
2 kananmunaa
5 dl maitoa
3 dl raastettua emmentaalijuustoa


 Kaaviloi taikina isoksi levyksi leivinpaperin päälle. Nosta taikina leivinpaperin kanssa uunipellille. Tarkista, että leivonnaiseen tulee kunnollisen reunat. Laita toinen leivinpaperi taikinapohjan päälle. Aseta kuivia papuja painoksi paperille.
 Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta uunista ja poista leivinpaperi ja painona olleet pavut. Laske uunin lämpötilaan 160 asteeseen.
 Pese pinaatti huolellisesti ja poista isoimmat lehtiruodit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa ja lisää mukaan pinaatti.
 Kuullota muutama minuutti ja mausta seos suolalla ja pippurilla sekä muskotilla. Lusikoi seos piiraspohjan päälle. Laita päälle vielä ricottajuusto nokareina. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada piiraan päälle.
 Levitä päälle vielä juustoraaste ja paista uunissa noin 20–25 minuuttia tai siihen asti, kunnes piiras on hyytynyt täysin. Tarjoa salaatin kera.

Resepti: Henri Alén

No comments: