Friday, June 12, 2015

Fatayer, feta-pinaattipiiraat

Fatayer, feta-pinaattipiiraat

Lähde:

Ruoka
Helsingin Sanomat
Fatayer- eli feta-pinaattipiiraissa maukas valkosipulin, sumakin ja sitruunan ryydittämä täyte suljetaan kolmionmuotoiseen kuoreen.
noin 25 kpl

1 dl vettä
1 dl maitoa
noin 5½ dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
 
Täyte:
300 g pakastepinaattia
200 g fetajuustoa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tomaattia
1 rkl sitruunamehua
1½ rkl sumakkia
suolaa, mustapippuria
 
Voiteluun:
oliiviöljyä


 Lämmitä vesi ja maito haaleaksi. Sekoita jauhoihin kuivahiiva, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää myös öljy. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 5 minuuttia tai käsin noin 10 minuuttia. Pyöräytä palloksi ja jätä kohoamaan noin 2 tunniksi.
 Valmista täyte. Sulata pinaatti ja laita se tiheään siivilään. Puristele siitä vesi tarkasti pois lusikalla painellen. Laita pinaatti kulhoon. Murustele joukkoon feta.
 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki. Siirrä sipulit öljyineen pinaatin joukkoon.
 Halkaise tomaatit neljään lohkoon. Poista kanta ja siemenosa. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita pinaattiin.
 Lisää seokseen sitruunamehu, sumakki, suola ja pippuri.
 Kaulitse taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi. Ota siitä ympyröitä halkaisijaltaan 10-senttisellä muotilla. Laita noin 1 rkl täytettä ympyrän keskelle. Nosta reunat kolmesta kohdasta keskelle yhteen, jotta saat kolmion muotoisen piiraan. Nipistä reunat hyvin yhteen. Toista, kunnes saat taikinan ja täytteen käytettyä.
 Laita piiraat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele ne kevyesti oliiviöljyllä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele piiraat vielä uunista ottamisen jälkeen kevyellä sipaisulla oliiviöljyä.

Resepti: Laura Kaapro

No comments: