Monday, April 24, 2023

LINSSI-PEKONIKEITTO

6 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia (käytin amerikanpekonia, hyvin toimi)
1 - 2 tl
rasvaa (öljyä, voita tms)
1 iso
sipuli
3 dl
punaisia linssejä
2 (200 g)
perunaa
2 (200 g)
porkkanaa
1 ½ l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
ripaus
cayennepippuria (tai pippurisekoitusta ja paprikaa, pari tl molempia)
2 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
meiramia
½ dl
tuoretta persiljaa tai ruohosipulia

PINNALLE

Joko ihan tavallista kermaviiliä tai smetanaa tai raejuustoa, tai
1 dl
½ prk (à 200 g)
n. 1/2 dl

OHJE

  1. Hienonna pekoni. Ruskista se kattilassa, lisää tarpeen mukaan voita. Hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Kuullota.
  2. Huuhdo linssit siivilässä juoksevalla vedellä. Leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä vesi, liemikuutiot ja linssit kattilaan. Mausta. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 min.
  3. Sekoita rahka, juusto ja maito. Lisää nokare rahka-juustoseosta keiton päälle lautasella.
Alkuperäinen ohje Valio

No comments: