Monday, April 24, 2023

SUKLAA-APPELSIINIKIERREPULLAT

SUKLAA-APPELSIINIPULLAT

AINEKSET

 
2½ dl täysmaitoa
 
25 g hiivaa
 
1 muna
 
1 dl sokeria
 
(1 tl suolaa)
 
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
 
n. 8 dl vehnäjauhoja

100 g pehmeää voita

Täyte
 
50 g pehmeää voita
 
2 rkl kaakaojauhetta
 
1 dl sokeria
 
1 rkl kardemummaa
 
1/4 tl suolaa
 
50 g tummaa suklaata (yli 70 %)

Kuorrutus
 
1 dl kreikkalaista jogurttia
 
2 rkl appelsiinin mehua
 
3/4 dl tomusokeria

Voiteluun
 
1 muna

TYÖVAIHEET

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se maitoon.
  2. Alusta taikinaan noin 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi ja loput jauhot erissä, koko ajan vaivaten. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla noin ½ tuntia.
  3. Tee täyte. Sekoita voi, kaakaojauhe, sokeri, suola ja kardemumma keskenään. Raasta suklaa hienoksi raasteeksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 40 cm x 60 cm:n levyksi. Tee levystä todella ohut, paksuudeltaan alle puoli senttiä, jotta saat pulliin tiheät kierteet.
  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Jätä taikinalevyn yläreunasta noin 1 cm ilman täytettä. Ripottele suklaaraaste täytteen päälle.
  6. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nipistele saumakohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n paksuisia kiekkoja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kiekkojen kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  7. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa noin 8–10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen kuorruttamista.
  8. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi. Jos jogurtti on hyvin juoksevaa, lisää tomusokerin määrää. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille pullille.
Alkuperäinen ohje Yhteishyvä / Soppa 365

No comments: