Friday, May 5, 2023

Pizzan perusohje, 3 uunipellillistä

Annokset alkuperäiseen nähden pizzapohjassa 3-kertaiset, Kotilieden kastikeohjeessa kaksinkertaiset. Siitä riittää 3 pellilliseen, koska kastiketta tulee runsaasti. 

MARIN PIZZAPOHJAN OHJE: 

1 ½ pakettia hiivaa, 

9 ruokalusikallista öljyä (1,35 dl), 

(vähän suolaa - ei tarvita, koska täytteet ovat suolaisia ), 

12-15 dl erikoisvehnäjauhoja, 

6 dl haaleaa vettä...

Nostatetaan tunti. Minulla pääsi nousemaan parikin tuntia, muttei haitannut. 

Marin pizzan täytteet:

Anjovista, mustia oliiveja, joskus kaprista ja aurinkokuivattua tomaattia tomaattimurskeen ja valkosipulin lisäksi.

Itse tein Kotilieden ohjeella tomaattikastikkeen, jota tuli juuri sopiva määrä pellilliseen. Päälle juustoa ja serranokinkkua.

TOMAATTIKASTIKE PIZZAAN:
Kotilieden ohje, määrät 3 pizzaa varten

2 kpl pieni sipuli
2 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa (400 g)
4 rkl tomaattisosetta
4 tl fariinisokeria
(1 ripaus suolaa - ei tarvita, koska täytteissä on suolaa)
1 ripaus (= 1 tl, mitä itse käytän) rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike pizzaa varten voidaan tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita hetki pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Älä kuitenkaan ruskista niitä.

2. Lisää sipuleiden joukkoon loput tomaattikastikkeen ainekset. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Anna tomaattikastikkeen jäähtyä ja levitä pizzapohjan päälle.

PAISTOIN 250 asteessa 10 minuuttia. 11 minuuttia, jos uunissa on kerralla 3 pellillistä. 

No comments: