Thursday, June 4, 2020

PERUSMUREKE PORON JAUHELIHASTA


Perusmureke poron jauhelihasta


https://www.pororeseptit.fi/poromurekkeen-perusohje/

Alkuperäinen ohje Paliskuntain yhdistykseltä, joka on julkaissut monia muitakin pororeseptejä ja muuta pororuokiin liittyvää asiaa www-sivuillaan. Murekereseptistä olen tehnyt lihapullia, ja hyviä tulee! 225 astetta ja 20 - 30 min.

Ainekset

  • 1 prk  kermaviiliä
  • 1 dl vichyvettä
  • 1 dl  korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1  hienonnettu sipuli
  • 400 g  porojauhelihaa
  • 2 – 3 tl  yrttisuolaa
  • suolaa
  • musta- tai viherpippuria

Ohje

Sekoita kulhon pohjalla korppujauhot vesi-kermaviiliseokseen. Anna turvota (5-10 min).
Lisää muut aineet ja sekoita hellävaroen kapustalla tasainen taikina.
Maista mausteiden määrä taikinasta tai paistetusta lihapullasta.
Valmista taikinasta joko lihapullia, liharullia, jauhelihapihvejä tai mureketta, joko täytteillä tai ilman.
Katso myös: Ruhonosien käyttö - Valitse liha valmistettavan ruuan mukaan (Paliskuntain yhdistyksen www-sivuilta)

No comments: