Saturday, June 20, 2020

Hirvikäristys

Hirvikäristys Kotilieden ohjeella:

600 g hirvenpaistia
50 g voita
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
0,5 pulloa olutta
2-3 dl vettä
1 rkl katajanmarjoja

  1. Vuole jäisestä hirven paistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Paista lihasuikaleet voissa kauniin ruskeiksi. Parhaiten lihat ruskistuvat valurautaisessa paistinpannussa tai padassa useammassa erässä paistettaessa.
  2. Mausta ruskistuneet lihasuikaleet suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat viimeistään tässä vaiheessa valurautaiseen pataan. Lisää olut ja katajanmarjat sekä vettä sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
  3. Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile perunamuusin, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.

No comments: