Friday, January 17, 2020

Lyonin kana

Resepti Helsingin Sanomat, Krista Kupariharju

Lyonin kana

4 annosta
valmistusaika: 1½ h

800 g broilerin koipireisiä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
2 rkl + 2 rkl voita
1½ dl punaviinietikkaa
6 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1½ dl kanalientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyttä)
½ ruukkua rakuunaa
Viimeistelyyn:
½ ruukkua rakuunaa

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerin koipireidet suolalla ja pippurilla. Paista ne molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  3. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  4. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

No comments: