Sunday, November 27, 2016

Parsakaalivuoka


Lähde:
Helsingin Sanomat
Ruoka

2 ps (400 g) pakastettua parsakaalia tai kukkakaalia
vettä, suolaa
2–2 1/2 dl maustamatonta tai kolmella juustolla maustettua ruokakermaa
2-3 dl juustoraastetta (emmentalia)
1-2 murskattua valkosipulin kynttä
(1/2 tl suolaa)
hiukan mustapippuria
3 rkl silputtua persiljaa

1. Sulata jäiset kasvikset mikrossa tai kiehauttamalla ne nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta kasvikset ja levitä ne laakeaan uunivuokaan.

2. Sekoita kerma ja juustoraaste ja mausta valkosipulilla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös hienonnettu persilja. Jos käytät maustamatonta kermaa, lisää myös hiukan suolaa.

3. Lusikoi juustoseos vuokaan kaalien päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kiertoilmauunissa lämpötila saa olla hiukan matalampi eli 175 astetta.

No comments: