Friday, November 4, 2016

Marmoroidut vuokaleivokset

Seuraava resepti on Gummeruksen kirjasta "Muffinit". Tämänhetkinen suosikkireseptini muun muassa siksi että se on helppo, suhteellisen nopea ja ennen kaikkea aivan älyttömän hyviä muffinsseja tästä tulee. Kolmosvaihetta en itse ymmärtänyt joten pistin vain summanmutikassa molempia taikinoita yhteensä noin puolen vuoan verran joka vuokaan ja hyvin meni. Kuvan olen ottanut itse.

175 g pehmeää margariinia
175 g (tai 2 dl) hienoa sokeria
3 kananmunaa
175 g (tai 3 dl) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa tai vettä
55 g tummaa suklaata (tai taloussuklaata) sulatettuna

1. Aseta 21 paperivuokaa muffinipellille tai leivinpaperille 21 kaksinkertaista paperivuokaa.
2. Pane margariini, sokeri, munat, jauho, leivinjauhe ja maito isoon kulhoon ja vatkaa sähkövaktaimella tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen sulatettu suklaa ja sekoita hyvin keskenään. Pane teelusikalla molempia taikinoita vuorotellen paperivuokiin - yhteensä neljä puolikasta teelusikallista kuhunkin vuokaan.
4. Paista vuokaleivoksia 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat hyvin kohonneita ja antavat koskettaessa myöten. Siirrä ritilälle jäähtymään.


No comments: