Sunday, September 4, 2022

KASVISLISUKE: RAKUUNAPORKKANAT

Hunaja-rakuunaporkkanat
4 annosta

– 6 porkkanaa
– 2 rkl hunajaa
– 2 rkl öljyä
– (kuivattua) rakuunaa
– suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Laita porkkanat uunivuokaan ja valuta niiden päälle öljyä ja hunajaa. Mausta rakuunalla ja pyörittele sekaisin niin että hunajaa, öljyä ja rakuunaa on kaikissa porkkanoissa. Mausta vielä suolalla ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Vinkki!
Leikkaa porkkanat hieman vinottain niin ensinnäkin ne näyttävät hienommilta, mutta ovat myös hieman isompia tarttumapinnaltaan. Mahtuu enemmän hunajaa ja rakuunaa yhteen porkkanapalaan. Kokeile laittaa myös punajuurta joukkoon äläkä säästele suolan määrässä. Hunaja tarvitsee sitä kaverikseen.

Alkuperäinen ohje Rantapallosta, Tasty Travellissimo

No comments: