Saturday, February 23, 2019

Sitruunakakku

Mehevässä sitruunakakussa maistuvat sitruunamehu ja raastettu sitruuna. Kakku on helppo valmistaa ja se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä.


Ainekset (16 palaa)

200 g voita (pehmeää)

2 dl sokeria

3 kpl munaa (huoneenlämpöistä)

1 1/2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuoriraastetta

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Voitelu

1 rkl voita

1 rkl korppujauhoja


Koristelu

1 rkltomusokeria

2 tlsitruunankuoriraastetta


Tee näin


1 h 15 min


{

AKTIIVINEN 25 min

PASSIIVINEN 50 min

Valmista sitruunakakku näin:

Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikulla. Kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunankuoriraasteella.

Kakkuja leipoessasi käytä aina huoneenlämpöistä voita ja munia, ja muista siivilöidä kaikki kuiva-aineet lisätessäsi ne taikinaan.


Alkuperäinen ohje Maku. 

No comments: