Sunday, March 27, 2011

Kesäinen juustosalaatti

3 suurta tomaattia
1/4 kurkkua
1 punainen ja 1 vihreä paprika
1-2 hentoa kesäkurpitsaa
250 g kermajuustoa
4 salaattisipulia tai pientä purjoa

KASTIKE:

6 rkl öljyä
3 - 4 rkl sitruuna- tai limettimehua
1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
1 tl hunajaa sekä sinappia
1 rkl persiljaa, basilikaa sekä meiramia
1 - 2 tl viherpippurimurskaa
suolaa

KORISTEEKSI:

basilikanoksia

Viipaloi ohuelti tomaatit, kurkku, paprikat, kesäkurpitsat sekä juusto. Asettele ne kauniiksi ryhmiksi laakealle vadille. Hienonna salaattisipuli pinnalle.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lusikoi kastike salaatin päälle ja peitä foliolla. Pane 15 minuutiksi pakastimeen ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä.

4 - 6 hengelle. Kastike kannattaa tarjota erikseen pöydässä, jokainen saa ottaa mielensä mukaan.

No comments: