Monday, January 16, 2023

JÄMÄRIESKAT

BATAATTI - / KASVISRIESKAT

JÄMÄLEIVÄT, JOIHIN VOI PANNA YLIMÄÄRÄISET JUUREKSET JA KASVIKSET, YLI JÄÄNEET BATAATIT TAI PERUNAT JNE. 


 Jäikö edelliseltä aterialta ylimääräisiä kypsennettyjä bataatteja etkä tiedä mitä niille tekisit? Tai perunoita tai vaikkapa porkkanoita?



KUUSI RIESKAA:

  • 400g kypsennettyä bataattia
  • 1 dl ruokakermaa tai maitoa valintasi mukaan (kasvipohjaiset toimivat myös erinomaisesti)
  • 2 rkl miedon makuista öljyä
  • 3 dl kaurajauhoja tai mitä tahansa muita jauhoja (kannattaa sekoitTAA eri jauhoja keskenään, niin saat käytettyä kaikki jauhojen jämät pois kaapeista)
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl yrttisuolaa (lisää halutessasi myös muita mausteita, kuten chiliä, paprikajauhetta, yrttejä, valkosipulijauhetta, jne.)

    Maun mukaan, ja mitä kaapeista löytyy:
    Lisää rieskan pinnalle kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pilkottuja oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia, pähkinämurskaa…
Tee näin: Laita uuni lämpenemään 175C°. Muussaa bataatti haarukalla ja sekoita joukkoon öljy ja kerma/maito. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään jauhot, psyllium ja mausteet. Yhdistä jauhoseos bataattisoseeseen ja sekoita hyvin. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile niistä käsin kuusi rieskaa (noin 1cm:n paksuisia) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista rieskoja uunissa noin 25-30 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat kiinteiltä. Anna rieskojen jäähtyä hieman ja nauti ne suosikkilevitteesi kanssa.   (Teko-ohje tällaisenaan Muutoksesta, ainesosiin olen lisäillyt ja muutellut tekstiä.)

No comments: