Thursday, March 24, 2022

Mantelicroissantit

Ainekset (6 kpl)

  • 1 tlk (240 g) valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
  • 150 g mantelimassaa (esim. Sallinen)
  • (pari tippaa karvasmanteliöljyä)
  • 50 g voita

Viimeistelyyn

  • 1muna
  • ¾ dl mantelilastuja
  • ½ dl tomusokeria

Mantelicroissantit valmistuvat näin:

  1. Ota taikina huoneenlämpöön. Sekoita mantelimassa ja pehmeä voi. Lisää halutessasi pari tippaa karvasmanteliöljyä antamaan lisää makua.
  2. Avaa taikinapakkaus. Levitä taikina leivinalustalle ja leikkaa kolmiopalat irti toisistaan. Levitä ruokalusikallinen mantelimassaseosta kunkin palan päälle ja rullaa croissanteiksi.
  3. Laita mantelicroissantit leivinpaperille pellille. Paina litteäksi ja voitele munalla.
  4. Levitä loput massasta croissantien päälle ja ripottele päälle mantelilastuja.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  6. Siivilöi hieman jäähtyneiden mantelicroissantien päälle reilusti tomusokeria.
Alkuperäinen ihje: meillakotona.fi

No comments: