Tuesday, May 7, 2019

ILOMANTSILAISET VATRUSKAT

Valmistusohje

½ l vettä
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita
Taikina:
2  l  perunoita
1 dl  vehnäjauhoja
1 tl  suolaa
1 muna
Voiteluun 1: kananmuna
Voiteluun 2: 1 dl  voisulaa
  1. Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
  2. Huuhtele kypsät riisit kylmällä vedellä irtonaisiksi ja lisää joukkoon nokare voita.
  3. Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja jauha ne raastinmyllyllä.
  4. Sekoita jäähtyneeseen perunamassaan muna, jauhot ja suola.
  5. Taputtele taikinasta noin puolen sentin tai sentin paksuisia ja noin kymmenen senttiä läpimitaltaan olevia kakkaroita.
  6. Pane kakkaran toiselle puolelle ruokalusikallinen riisitäytettä, käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat lautasen syrjällä.
  7. Voitele vatruskat kananmunalla.
  8. Paista vatruskat 250°C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
  9. Voitele kuumat vatruskat voisulalla.

    Tarjoa munavoin kanssa.
Marttojen ohje. Huom. täytteeseen voi laittaa muutakin kuin riisiä, esim. fetaa, yrttejä tai mitä vain!

No comments: