Saturday, December 29, 2018

Paahdettu parsakaali

Useammassa ruokablogissa on samantapainen ohje. Tämä on Unelias kokki -blogista.


Paahdettu parsakaali sitruunalla ja oliiviöljyllä

Lauantaina mietin, mitä tekisin yhdelle henkilölle yhdestä parsakaalista. Ruokabloggaajilla oli vuosisadan herkkujuhlat ja samaan aikaan toisaalla meikäläinen toipui jonkinlaisesta vatsapöpöstä - nyt jos koska tarvittiin LOHTUA. Onneksi illan edetessä ruokahalu sentään palaili, ja mikä parasta, Kädenvääntöä-blogi tarjoili ohjeen sen parsakaalin laittoon.

Amerikkalaisessa alkuperäislähteessä kerrotaan kokkaajan kotijoukkojen hehkuttaneen, että jos vanhemmat tekisivät lapsilleen parsakaalia aina näin, lapset eivät vihaisi parsakaalia, lapset rukoilisivat parsakaalia pöytään. Aika uskottavaa! Ja mielettömän hyvää tää olikin.

"The best broccoli of your life" goes Kädenvääntöä goes Unelias kokki

1 parsakaali
pari reilua lorausta oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
1/2 sitruuna
juustoraastetta (parmesaani ois pop, mutta rasvainen edamikin käy ihan hyvin)

*Jos peset parsakaalin aluksi, kuivaa se huolella. 
*Irrota parsakaalista kukinnot reilun kokoisiksi palasiksi, liian pienet kärähtävät uunissa.
*Vuoraa uunipelti foliolla, levitä parsakaali pellille. Lorauta mukaan reilusti oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita niin että öljy leviää tasaisesti joka puolelle. Kuori ja pilko myös valkosipulinkynnet mukaan. (Voit joko pilkkoa valkosipulin hyvin hyvin pieneksi niin että se uppoaa parsakaalin sekaan, tai jättää melko suuriksi paloiksi jotka lopuksi jätät syömättä: irralliset valkosipulinpalaset palavat tässä showssa herkästi pahanmakuisiksi.)
*Lämmitä uuni 225°C:een ja paista parsakaaleja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes ensimmäiset kukinnot ovat alkaneet saada hieman ruskeaa väriä.
*Pese sitruunanpuolikkaan kuori huolella. Kun otat parskaalit uunista, raasta sitruunankuori nopeasti parsakaalien päälle. Purista päälle myös mehu, ja raasta lopuksi juusto niin, että se sulaa parsakaalin pintaan

No comments: