Saturday, November 11, 2017

Lakritsi-mokkapalakakku

Resepti ja kuva Yhteishyvä-lehdestä. Tätä aion tehdä isänpäiväksi.

Ainekset

14 annosta
11 pussi(170 g) lakritsitoffeeta, esim. Hopea toffee
2200 gmargariinia
34kananmunaa
42 dlsokeria
52 tlvaniljasokeria
64 dlvehnäjauhoja
71 dlkaakaojauhetta
82 tlleivinjauhetta
91 dlmaitoa
Kuorrutus
11,5 dlkuohukermaa
23 dltomusokeria
 




Ohjeet

Poista karamelleista kääreet. Sulata margariini kattilassa. Pilko joukkoon 10 toffeepalaa. Sekoita kunnes toffee on sulanut.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vuorotellen lakritsi-rasvaseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta kakku jäähtymään.
Kaada kerma ja loput toffeet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa välillä sekoittaen kunnes se on sakeaa. Levitä kuorrutus  jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna vetäytyä hyvin ja leikkaa paloiksi.

No comments: