Friday, March 7, 2008

VAALEA MAUSTEKAKKU


2 (3) [4] munaa
2 1/2 (3 ¾) [5] dl sokeria
3 (4 ½) [6] dl vehnäjauhoja
1 1/2 (2 ¼) [3] tl leivinjauhetta
1 (1 ½) [2] putki / putkea kardemummaa = 1 (1 ½) [2] rkl
2 1/2 (3 ¾) [5] tl kanelia
1 1/2 (2 ¼) [3] dl maitoa
n. 50 (75) [100] g hasselpähkinärouhetta
1 - 2  dl rusinoita (en käytä, kuuluu alkuperäisohjeeseen)
50 (75) [100] g (sulatettua) margariinia tai voita, (tai juoksevaa margariinia)

(Suluissa määrät isompaan 2,4 litran vuokaan.) [Hakasuluissa omaan isoimpaan vuokaan, jossa kaarisulkujen mukaiset aineet näyttävät tuottavan vain ⅔ vuuasta vetoisen kakun].

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Jauhot, leivinjauhe ja mausteet sekoitetaan ja lisätään munaseokseen vuorotellen maidon kanssa sekä sen jälkeen rouhitut hasselpähkinänsydämet, rusinat ja sulatettu margariini tai voi. Kakku paistetaan miedossa uuninlämmössä (180 astetta) [kiertoilmauunissa 165° kokeiltu viimeksi, 40 minuutissa paistui kypsäksi. Halkesi lievästi pohjasta. Vieläkin matalampi lämpö mahdollisesti? 160°?] kypsäksi. Maidon asemesta voidaan käyttää myös hapanta kermaa. 
 (Tarkista oman uunin kohdalla paistoaika ja lämpötila: uunit ovat erilaisia.)
[Hakasulut ovat tulosta pohdinnoista, kun nesteenä käytettiin omenamehua ja kakku käyttäytyi uunissa eri tavalla kuin yleensä.]


Olen käyttänyt rengasvuokaa.

Alkuperäisohje Maustepalvelu Sallisen Hasselpähkinärouhepussista.

Kakku on perheen 10-vuotiaan suursuosikki.

Helppo ja nopea tehdä. Moneen normaaliin uuniin mahtuu kaksi kakkuvuokaa kerrallaan, kannattaa tehdä tuplasatsi ja vaikka pakastaa!



1 comment:

juhku said...

Tämä oli ihan järkyttävän hyvää!!!! Toiseen versioon lisäsin purkillisen piltin mango-jugurtti sosetta (jätin maidon pois) ja sekin oli toimiva ja maukas. Kiitos!!