Raparperi-kookospiirakka
12 annosta
Raaka-aineet:2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa
Pinnalle:
175-200 g raparperia
50 g voita tai leivontamargariinia
1 ps (100 g) kookoshiutaleita
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
Kolesterolikuormaa voi pienentää käyttämällä ❤️-merkittyä nestemäistä leivinmargariinia.
- Kuori ja paloittele raparperit. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Ripottele päälle raparperipalat.
- Sekoita sulatettu rasva, kookoshiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot. Ripottele seos piirakan päälle.
- Paista 175°C:ssa noin 45 minuuttia. HUOM.[30.5.3023] Paistoin kiertoilmauunissa 170°:ssa 35 min., lopputulos kuvassa. Kypsyi. :) (Jos piirakka tummuu liikaa, peitä pinta leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.) Tarjoa halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Alkuperäinen ohje Nillen reseptivihko -julkaisusta. Siinä ohjeen alkuperäksi mainitaan Pirkka. Olen vähän muuttanut ohjetta.
No comments:
Post a Comment