Helppo raparperipiirakka
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | kauraleseitä |
1/2 dl | sokeria tai fariinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | kanelia |
1 dl (n. 90 g) | voita tai leivontamargariinia sulatettuna |
1 | kananmuna |
Täyte | |
5–6 dl (n. 300 g) | tuoretta raparperia viipaleina |
1 tlk (200 g) | laktoositonta kermaviiliä |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.
Alkuperäinen ohje K-ruoka
No comments:
Post a Comment