Kruunajaispiirakan täytteenä on juustoa, pinaattia ja papuja.
Hovin nettisivuilla kerrotaan, että piirakan voi syödä joko kylmänä tai lämpimänä vihreän salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa. Siis täydellinen kruunajaispäivän lounas aitoon brittityyliin.
Kruunajaispiirakka
Pohja:
125 g vehnäjauhoja
suolaa
25 g kylmää voita kuutioituna
25 g laardia (tai voita)
2 rkl maitoa
TAI
1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte:
1,25 dl maitoa
1,75 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
suolaa
pippuria
100 g cheddarjuustoa raastettuna
180 g keitettyä pinaattia pilkottuna
60 g härkäpapuja tai soijapapuja
1. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon rasvat ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää maitoa pikku hiljaa joukkoon, kunnes pohjasta tulee taikinamainen.
3. Laita taikina peitettynä jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
4. Ripottele jauhoja pöydälle ja kauli taikina pyöreäksi, noin 0,5 cm paksuiseksi piirakkapohjaksi.
5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi peitettynä.
6. Paista piirakkapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pienennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja valmista piirakan täyte.
7. Sekoita keskenään maito, kerma, munat, rakuuna ja mausteet.
8. Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle, laita päälle hienonnettu pinaatti sekä pavut. Kaada sitten päälle muna-maitoseos. Ripottele päälle loput juustosta.
9. Paista piirakkaa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes sen pinta on kullanruskea.
Lähde: Royal.uk
Kopioitu Iltalehdestä
No comments:
Post a Comment