Äidin raparperipiirakka (pellillinen)
Ohje:
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 250 g sulaa voita
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin
- 500 g raparperia (pohjan päälle)
- Pese ja pilko raparperit. Kotimaisia ei tarvitse kuoria!
- Lisää raparperit pohjan päälle.
- Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30min.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Alkuperäinen ohje Annin Uunissa -blogssa.
No comments:
Post a Comment