Wanhan ajan kesäkeitto
(määrästä tulee neljälle kevyt lounas tai kahdelle päivän pääateria)
6-7 uutta perunaa
1 nippu uusia porkkanoita
puolikas pieni kukkakaali
2 dl makeita herneitä
kourallinen babypinaattia
5 dl vettä
1 tl merisuolaa
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
valkopippuria myllystä
nokare voita
pinnalle
ruohosipulia
lehtipersiljaa
Pese ja pilko perunat ja porkkanat. Leikkaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi paloiksi, perkaa herneet ja silppua pinaatinlehdet.
Laita kattilaan kiehumaan vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, lisää porkkanat ja perunat ja anna kiehua 5 minuuttia. Lisää sitten kukkakaali ja herneet ja keitä toiset 5 minuuttia. Vispaa jauhot maidon joukkoon, lisää suurus keittoon hyvin sekoittaen ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää sitten pinaatti, sekoita ja keitä vielä minuutin ajan. Lisää lopuksi sokeri, valkopippuri sekä voi, tarkista maku ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa sekä ruohosipulia. Laita pöytään voi, josta jokainen saa vielä halutessaan lisätä sitä keittoonsa.
Lähde: epätrendikäsruokablogi
No comments:
Post a Comment