3 dl rågflingor
3 dl mjölk
50 g jäst (1 pkt)
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
Lägg rågflingorna i en skål. Koka upp mjölken, häll över flingorna och blanda. Låt stå i rumstemperatur tills temperaturen sjunkit till 37°. Det tar ca 45 minuter.
Rör ut jästen i vattnet som ska vara 37°. Rör ner i skållningen och tillsätt olja, salt, honung, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl i 5 minuter.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut till en platta lika stor som en långpanna.
Lägg degen i långpannan med bakpapper i botten. Skåra i rutor och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på rågflingor. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment