Valmistusohje
½ l vettä
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita
1 ½ dl riisiä
½ tl suolaa
nokare voita
Taikina:
2 l perunoita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
2 l perunoita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
Voiteluun 1: kananmuna
Voiteluun 2: 1 dl voisulaa
- Keitä riisejä suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia.
- Huuhtele kypsät riisit kylmällä vedellä irtonaisiksi ja lisää joukkoon nokare voita.
- Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen. Kuori perunat kuumina ja jauha ne raastinmyllyllä.
- Sekoita jäähtyneeseen perunamassaan muna, jauhot ja suola.
- Taputtele taikinasta noin puolen sentin tai sentin paksuisia ja noin kymmenen senttiä läpimitaltaan olevia kakkaroita.
- Pane kakkaran toiselle puolelle ruokalusikallinen riisitäytettä, käännä toinen puoli päälle ja sulje reunat lautasen syrjällä.
- Voitele vatruskat kananmunalla.
- Paista vatruskat 250°C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
- Voitele kuumat vatruskat voisulalla.
–
Tarjoa munavoin kanssa.
Marttojen ohje. Huom. täytteeseen voi laittaa muutakin kuin riisiä, esim. fetaa, yrttejä tai mitä vain!
No comments:
Post a Comment