Etelä-Pohjanmaan maakuntakukka ja rentun ruusuna tunnettu maitohorsma on paitsi tienvarsien kaunotar, myös maukas ruoka-aine.
Maitohorsman versoja ja ruskistettua voisulaa
40 kpl nuoria maitohorsmanversoja (max. noin 20 cm korkeita)
100 g voita
2 valkosipulin kynttä
1 laakerinlehti murskattuna
muutama oksa tuoretta timjamia
1 sitruunan mehu puristettuna
- Laita voi, valkosipuli ja yrtit kattilaan, säädä kuumalle ja anna kiehua niin, että kaikki neste haihtuu, jolloin voin maitohera alkaa ruskistua. Kun pähkinänruskea väri on saavutettu, lisää sitruunanmehu joukkoon, sekoita hyvin ja anna voin maustua vielä viiden minuutin ajan.
- Siivilöi mausteet pois, niin että ruskea maitohera jää joukkoon eli ei liian tiheällä siivilällä.
- Keitä maitohorsman versoja viitisen minuuttia merisuolalla maustetussa vedessä, valuta ja pyöräytä kulhossa tai pannulla ruskistetun voisulan kanssa.
Ohje: Sami Tallberg, Villiyrttikeittokirja
maajakotitalousnaiset.fi
No comments:
Post a Comment