SIEMENNÄKKÄRI
1 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1 1/2 rkl chiansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl mantelijauhoa
2 rkl tattarijauhoa
2 dl kiehuvaa vettä
3 rkl öljyä
merisuolaa tai sormisuolaa pinnalle
Laita jauhot ja siemenet kulhoon. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja öljy. Sekoita huolellisesti.
Kaada taikina leivinpaperin päälle. Levitä taikina mahdollisimman ohueksi levyksi esim. lastalla. Paina lastalla levyyn leikkausurat paloittelua varten.
Ripottele pinnalle merisuola tai sormisuola. Vähäsuolaisessa ruokavaliossa tämän voi jättää pois.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes näkkäri alkaa olla kullanruskeaa ja rapeaa pinnalta. Leikkaa tai painele veitsellä paloiksi leikkausuria myöten. Anna jäähtyä.
Lämpötila ja paistoaika testattu omassa kiertoilmauunissa 10.3.2025.
No comments:
Post a Comment