Sunday, February 23, 2025

Hampurilaissämpylät

 Jokin aika sitten törmäsin netissä reseptiin, joka ei onnistunut sitten millään jos sitä orjallisesti tai edes puoliorjallisesti noudatti. Tämä on reilusti paranneltu versio Myllyn Paras -hampurilaissämpylöistä. Vaikka tämä muokattu resepti omalla kohdallani toimii, suosittelen kokeilemaan erilaisia ratkaisuja vaikka mututuntuman mukaan jos tällä ei onnistu. Tätä taikinaa vaivasin vajaa puoli tuntia.



Ainekset

n. 6 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

n. 3 dl durumvehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1 rkl öljyä


1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään kulhossa.

2. Lisää ensin n. puolet vedestä, sekoita, ja lisää vähitellen loput vedestä.

3. Vaivauksen aikana sekoita joukkoon sokeri ja öljy.

4. Vaivauksen loppuvaiheessa lisää suola.

5. Anna nousta huoneenlämmössä liinan alla n. 30 minuuttia.

6. Leivo taikinasta 10-12 palloa ja anna pallojen nousta liinan alla n. 30 minuuttia.

7. Halutessasi voit voidella sämpylät vedellä/maidolla ennen uuniin laittamista. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia. Nosta valmiit sämpylät pois kuumalta pelliltä ja anna jäähtyä liinan alla.



Liki kaikki tähän reseptiin tehdyt parannukset on tehty tämän blogikirjoituksen pohjalta. Jauhoina on käytetty Xtran vehnäjauhoja ja Myllyn Paras durumvehnäjauhoja.

No comments: