Saturday, February 22, 2025

KAALILAATIKKO

 

                               



 Ainekset

(Alkuperäinen ohje: Pirkka)
2 dl
riisiä
8 dl
Vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
1 kg
kaalia
2 kpl
Sipulia
400 g
(1 pkt) (jauhelihaa tai) härkistä 
4 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
siirappia
1 rkl
Meiramia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

1/2 dl
korppujauhoja
25 g
margariinia

Lisäksi puolukkasurvosta



VALMISTUS

1. Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2 dl
riisiä
2

Kuumenna vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Jätä liemi odottamaan.

8 dl
Vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
3

Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä ja hauduta kaalit muutamassa erässä pehmeiksi. Lisää kaalit uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsät riisit tai ohrasuurimot.

1 kg
kaalia
2 kpl
Sipulia
4 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) (jauhelihaa) härkistä
4

Valuta siirappi ja ripottele mausteet vuokaan ja sekoita ainekset hyvin. Kaada lihaliemi vuokaan.

1/2 dl
siirappia
1 rkl
Meiramia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Ripottele korppujauhot pinnalle ja lisää margariini nokareina päälle. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunti tai kunnes ruoka on kypsä. Tarjoa puolukkasoseen kanssa.

(1/2 dl
korppujauhoja) (en käytä)
25 g
margariinia
puolukkasosetta






No comments: