Tuesday, March 11, 2025

BLINIT

 BLINIT

ENSIN: MITÄ BLINIEN LISUKKEEKSI? (Lähde: Yhteishyvä)

Klassikkolautanen: blinien helpot lisukkeet

Valitse oikotie ja kokoa blinien vierelle perinteiset lisukkeet valmiista raaka-aineista. Muotoile kahdella lusikalla lautasille nokareet mädistä, smetanasta, hienonnetusta punasipulista, maustekurkusta ja etikkapunajuurista. Ripottele päälle tilliä ja kapriksia. Blinien kanssa maistuvat myös graavilohi tai kylmäsavulohi.

Kotoisia makuja: poromousse ja sienisalaatti

Jos blinit kaipaavat pinnalleen jotain muuta kuin kalaa, pyöräytä mehevä porotäyte poron kylmäsavupaistista. Teetpä porotahnan kermaviilistä tai tuorejuustosta, lisää mausteeksi piparjuurta. Sen kirpeys antaa kivan potkun tuhdeille blineille. Myös sienisalaatit ja punajuurisalaatit ovat mainioita lisukkeita blineille. Kokeile myös maustekurkusta, sipulista tehtävää kermaista kurkkukaviaaria

SITTEN BLINIEN OHJE (Valio)

  • 5 dl
    täysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2½ dltattarijauhoja
  • 1¼ dlvehnäjauhoja
  • 3keltuaista
  • 1 prk (200 g)
    kermaviiliä
  • ½ tlsuolaa
  • 3valkuaista
  1. Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 t.
  3. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, kermaviili ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  4. Paista blinit voissa molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  5. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy.
  6. Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä

GLUTEENITTOMAT BLINIT

  1. Korvaa halutessasi vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käytä pelkästään tattarijauhoja. Valmista muuten samaan tapaan. Voit myös korvata tavalliset maitotuotteet laktoosittomilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia158 kcal
Proteiini4,9 g
Hiilihydraatti10,9 g
Rasva10,3 g
Tyydyttynyt rasva5,6 g
Ravintokuitu0,9 g
Suola0,3 g









Tiedot ovat suuntaa antavia.


No comments: