Monday, May 27, 2024

Ribollita - Italialainen kasviskeitto

 Resepti: K-Ruoka

Ribollita eli italialainen kasviskeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ribollita on herkullisen maukas keitto Italiasta Toscanan maakunnasta. Siitä on monia eri versioita, mutta keitosta löytyy aina herkullisia kasviksia, leipää ja parmesaania.

Ainekset

5 annosta
(200 g)
sipulia
3
valkosipulinkynttä
(300 g)
porkkanaa
(150 g)
lehtisellerin vartta
(300 g)
iso fenkoli
1-2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kuivattua timjamia
2 rkl
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 l
vettä
1 1/2 rkl
kasvisfondia
1 tlk (400 g)
1 tlk (380 g/230 g)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
valkoviinietikkaa

Pinnalle

6 viipaletta (200 g)
maalaisleipää
n. 40 g
parmesaania raastettuna

Ravintosisältö

Energia
315 kJ / 75 kcal
Rasva
1,7 g
josta tyydyttynyttä
0,5 g
Hiilihydraatit
10,4 g
josta sokereita
3,7 g
Proteiini
3,1 g
Suola
0,7 g

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori porkkanat ja kuutioi ne. Viipaloi huuhdottu ja halkaistu selleri.

Halkaise huuhdottu fenkoli pituussuunnassa, poista kova kanta, halkaise vielä puoliksi ja suikaloi fenkoli.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota kasviksia samalla sekoitellen noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon timjami, tomaattisose, suola ja pippuri ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.

Lisää vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Kuutioi säilyketomaatit ja lisää ne liemineen kattilaan. Huutele tölkki vedellä (n. 2 dl) ja lisää vesi kattilaan.

Lisää kattilaan huuhdotut ja valutetut pavut.

Lisää joukkoon hunaja ja viinietikka ja keitä vielä 10 minuuttia.

Paloittele leipäviipaleet reiluiksi kuutioiksi. Paista uunissa leivinpaperin päällä pellillä 225 asteessa 5 minuuttia.

Lisää keittoon leivät ja parmesaaniraaste.

Vinkki! Keiton voi tarjota perinteisesti seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

No comments: