Monday, May 27, 2024

RICOTTA-LIHAPULLAT JÄMÄRICOTTASTA

Mihin käyttää 1/2 purkillista ricottaa? No tähän!

Ohje Sanna Kekäläinen, viinisuositus Terhi Oksanen-Alén. Ohje Glorian Ruoka ja Viini, Soppa365

RICOTTA-LIHAPULLAT

AINEKSET

 
400
 
g
 
rotukarjan paistijauhelihaa
 
4
 
valkosipulinkynttä
 
2
 
pientä salottisipulia
 
3
 
rkl
 
oliiviöljyä
 
1
 
kananmuna
 
½
 
prk (125 g)
 
ricottaa
 
1
 
dl
 
pankojauhoja tai korppujauhoja
 
4
 
rkl
 
tuoretta oreganoa hienonnettuna
 
1
 
dl
 
parmesaania raastettuna
 
½
 
tl
 
suolaa
 
½
 
tl
 
mustapippuria myllystä

TYÖVAIHEET

  1. Ota jauheliha jääkaapista ja laita se kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää ne kulhoon jauhelihan kanssa.

  3. Vatkaa kananmuna kevyesti. Hienonna oregano. Lisää kananmuna, oregano, ricotta sekä panko- tai korppujauhot kulhoon. Lisää myös parmesaani, suola ja pippuri. Sekoita taikinaksi.

  4. Pyörittele taikinasta öljytyin käsin lihapullia. Paista pullat kypsiksi pannussa öljyssä tai 225-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia. Omassa kiertoilmauunissa 205° ja 15 min. 

Vinkki Käytä loput ricottajuustosta vaikkapa tomaattipastakastikkeeseen tai sekoita se hienonnettujen yrttien kanssa ja herkuttele leivän kanssa. 


Ricottajuusto antaa lihapulliin mehevyyttä ja parmesaani makua. Lopputuloksena on ihanat pyörykät, jotka voi tarjota sekä pieninä näppipaloina että pääruokana vaikka muusin kanssa.

Viinisuositus: Yrttisten lihapullien kanssa maistuu maanläheinen ja metsäisen raikas viini, kuten Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2019, 8,99 e (0,375 l). Viinin marjaisuus ja pieni tanniinisuus sopivat erityisesti pullien juustoisuuden kanssa. Jos haluat herkutella laadukkaalla viinillä, Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2015, 22,99 e (0,375 l, tilausvalikoima), on mahtava valinta. Sangiovese näyttää tässä viinissä melkeinpä parhaat puolensa. Viinin maku on elegantin nahkainen ja jopa pippurinen. Koska viinin maku on kohtalaisen vahva, lihapullien seuraan kannattaa valita neutraali lisuke, kuten perunamuusi.

No comments: