Wednesday, July 31, 2024

Herkullinen punaherukkapiirakka

Punaherukkapiirakka Täyte 500 g (8 dl) punaherukoita ¾ dl sokeria 2 rkl perunajauhoja 1 tl vaniljasokeria Pohja 150 g voita 3 timjaminoksaa 1½ dl sokeria 1 kananmuna 4½ dl vehnäjauhoja 1 rkl leivinjauhetta Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Sekoita punaherukat, sokeri, perunajauhot ja vanilja yhteen. Sulata voi ja siirrä se kulhoon jäähtymään. Nypi timjamista lehdet ja hienonna ne kevyesti. Vatkaa sokeri ja kananmuna puuhaarukalla jäähtyneen voin joukkoon. Lisää timjami. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen voiseokseen. Vältä liiallista sekoittamista, jotta taikinaan ei synny sitkoa. Ota taikinasta 1/4 erikseen. Painele loppu taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä punaherukat pohjan päälle ja murenna erikseen ottamasi taikina pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista. Vinkki: Saat taikinaan uutta makua, kun vaihdat osan vehnäjauhoista hasselpähkinäjauheeseen. Resepti: Minna Rautio-Pakaste / Glorian Ruoka ja Viini

No comments: