TEELEIVÄT
2 dl jauhoja (vehnä-, kaura-, ruis- tai tattarijauhoja)
2 dl hiutaleita (kaura-, ruis- tai neljän viljan hiutaleita)
2 tl leivinnjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl nestettä (maitoa, piimää, vettä)
1/4 dl öljyä tai sulatettua margariinia / voita
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon neste ja rasva, ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi, noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi leiviksi.
Jaa leivät neljään osaan kevyesti taikinapyörällä piirtäen. Pistele haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa teeleivät tuoreina.
Teeleivät voi maustaa porkkanaraasteella, juustoraasteella, pestopurkin jämillä, tuoreilla yrteillä, salsakastikkeella tai raejuustolla. Jos käytät maustettuja kastikkeita, kuten pestoa, jätä suola pois. Kokeile kaurajauhojen ja vehnäjauhojen yhdistelmää, tai korvaa osa vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Myös erilaiset leseet, siemenet ja pähkinärouheet sopivat teeleipiin. Nesteeksi käy niin maito, piimä, vesi kuin kaura- tai soijajuoma.
Ohje: K-Ruoka
No comments:
Post a Comment