Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
(1 tl suolaa)
2 dl taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Voiteluun
kananmuna
Koristeluun raesokeria
Täytevaihtoehtoja
Korvapuustitäyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl kanelia ja sokeria sekoitettuna (tai kanelisokeri valmiina kaupasta, tai ripottele erikseen kanelit ja sokerit
Fariinitäyte
100 g pehmeää margariiniä tai voita
1–1 ½ dl fariinisokeria
(2 rkl kanelia)
Mantelitäyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
100 g jauhettua mantelia
1 dl tomusokeria
Vaniljatäyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl kookoshiutaleita
Marmeladitäyte
2–3 dl paistonkestävää marmeladia
Ohjeet
Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyille. Rullaa levyt kääröiksi ja leikkaa paloiksi. Laita palat paperi- tai alumiinivuokiin ja nosta ne pelleille. Peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.
Alkuperäinen ohje Dansukker
No comments:
Post a Comment